Charlottes Sommertærte

Rigtig lækker sommertærte med alle årstidens frugter - opskrift fra min deltagelse i Kagekampen på Kanal 5 i 2013.

       
Det skal du bruge;
TÆRTEDEJ
125 g hvedemel
125 g smør
50 g flormelis
2 æg

MAZARINMASSE
100 g marcipan
100 g rørsukker
50 g blødt smør
2 æg
250 gr. Overtrækschokolade mørk 


MARCIPAN-KANT
200 g marcipan
40 g flormelis

KAGECREME
3 dl mælk
0,5 dl sukker
1 spsk Maizena majsstivelse
3 past. æggeblommer
1 Lime

FYLD
250 g jordbær
100 g hindbær
100 g blåbær

GELE
3 husblas
1 dl konc. Jordbærsaft eller hindbærsaft
2 spsk vand

PYNT
50 g usaltede Pistacienødder
Chokoladehjerter (laves af resterne fra de 250 gr. Overtrækschokolade)
0,5 l. Creme Fraiche 18%

Sådan gør du:
Bland hvedemel og sukker. Tilsæt smør, og rør hurtigt dejen sammen
Rør æggeblommerne i. Tryk dejen ud i en tærteform
Sæt i køleskab mens du laver det andet klar.
Ælt flormelis og marcipan (marcipan-kant) æltes sammen og rul en pølse der passer til formen. Lav mærker med lille spartel.
Kom marcipanmassen og marcipan-kant i og bag 12-15 min. Ved 200 grader
Lad den afkøle og pensel med overtrækschokoladen

Kagecreme
Pisk mælk, sukker og majsstivelse sammen i en lille gryde.
Sænk varmen. Rør æggeblommerne i.
Hæld cremen i en skål, og lad afkøle.  Fordel cremen på tærtebunden, og læg bærrene ovenpå

Gele
Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
Saft og vand koges i en lille gryde 30 sek. Tag gryden af varmen, og opløs husblassen i væsken.
Når det begynder at stivne hælde geleen over tærten. Kom evt. geleen i en sprøjtepose og kom i fryseren indtil du ser det begynder at blive stift og kom så på kagen!

Pynt
Lav hjerter i chokolade på et stykke bagepapir – lad den tørre helt inden du tager dem af

Kommentarer

Populære opslag