Lækker Pæretærte med marcipan og chokolade

Når man har købt pærer og ikke nået at spise dem alle inde de blev for bløde, hvorfor så ikke lave en lækker Pæretærte? 

Kan faktisk allerede mærke foråret banker på!

                    
Mængden angivet passer til en rund kage- eller tærteform på cirka 25 cm i diameter.

Det skal du bruge:

  • 200 gr blødt smør (ikke margarine)
       200 gr sukker + 2 spsk
  • 4 æg
  • 200 gr hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 gr revet marcipan (rå marcipan)
  • 2 pærer store eller 4 små
  • 80-100 gr mørk chokolade (omkring 60%)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft)
Pisk smør og sukker (de to spiseskefulde undtaget) til en ensartet masse, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der fortsat piskes. 

Vend hvedemel, bagepulver og vaniljesukker  sammen og rør det i smørblandingen.

 Tilsæt marcipanen og den hakkede mørke chokolade og kom dejen i en cirka 25 cm  smurt kage- eller tærteform. Skræl pærerne, udkern dem, og skær dem i tynde både. Stik dem halvt ned i tærtedejen, og drys med de to spiseskefulde sukker. 

Bag pæretærten midt i ovnen i cirka 40 minutter (ikke varmluft) eller indtil toppen er flot gylden, og en stegenål eller lignende kommer ren ud efter at være stukket ned midt i tærten.

Jeg serverede Creme Fraiche blandet med flormelis og vanillesukker til den lune tærte. Kan sagtens spise kold. 

Gid fornøjelse med bagningen


Kommentarer

Populære opslag