onsdag den 8. februar 2017

Lækre boller - som er nemme at lave!

Alle os bagere ved jo at der er ikke noget mere skønt en friske nybagte duftende boller til morgenmaden, men indimellem kan det været svært at nå det i hverdagen.
Disse boller kan du bage en stor portion af og evt. fryse ned. Når du så skal bruge nogen tager du dem op og varmer dem i ovnen, så har du både duften og nybagte boller.
Jeg plejer at give dem 5 min optøede og 10-12 min. frosne.
Hvis du har en ovn med optøning program bruger du blot dette.

Så det er bare i gang med "bolle-dejen", så glæder du helt sikkert din familie, kollegaer og venner.

Sådan kommer bollerne til at se ud når de er færdige - så skynd dig i gang inden "tænderne-løber-i-vand"!

 Det skal du bruge:
4 dl mælk (jeg plejer at bruge mini-mælk, men andet kan også bruges)
150 gr smør
3 æg str M/L
50 gr gær
70 gr sukker (7 spsk)
800 gr hvedemel
3-4 spsk Chia-frø (kan  undlades)
Du kan også tilsætte revne gulerødder
1 æg til pensling
Lidt Chia-frø til topping

Sådan gør du:
Smøren smeltes i mælken.
Pisk æg, sukker og gær sammen så gæren er helt opløst og tilsæt så Chia-frø. Kom mælke- og smørblandingen i når den er kølet lidt af.
Kom melet i (gem lidt i æltning på bordet) og rør på din køkkenmaskine til dig hænger fint sammen. Tag dejen ud på bordet og ælt det så det ikke klistrer for meget.
Kom dejen i en skål og stil det til hævning til dejen har dobbelt størrelse.
Hvis du har en ovn med hæve-funktionen kan du bruge denne og det går en del hurtigere.

Når dejen er hævnet tager du det igen ud på bordet og ælter den let sammen.
Skær du dejen ud i passende stykker - ved 120 gr dej pr bolle for du ca. 12-14 stk.


 Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad den efterhæve ca. 30 min. Her kan du også bruge hævefunktionen i din ovn.

Når bollerne er hævet skal de pensles med æg og drysses med Chia-frø. Lav evt. et mønster som ovenfor - det er jo bare ekstra hyggeligt.
Tænd ovnen på 200 grader og bag dem i ca. 12 min. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

Så er det bare at lade dem afkøle lidt og så klar til servering - på morgenbordet, til eftermiddagskaffen eller bare som hygge på en kold og grå dag.

God Bagelyst
Charlottes Cupcake Bakery
Send en kommentar