Sommer GRILL-cupcakes Chokolade m/Lime frosting
Af denne portion bliver der ca. 20 stk cupcakes i alm. størrelse
Chokolade Cupcakes med Lime Frosting
Du skal bruge:
2 æg
300 gr. sukker
300 gr. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2,5 dl mælk
150 gr. god mørk chokolade (smeltes)
100-150 gr. mørk chokolade (grovhakkes) - mængden kan du sagtens variere på
2-3 spsk. Kakao
200 gr. smeltet smør
100 gr. Råmarcipan
Sådan gør du:
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Riv marcipanen og rør det i æggemassen.
Smelt den mørke chokolade og vend det i æggemassen.
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken.
Vend det smeltede smør og den grovhakkede chokolade forsigtigt ned i dejen til massen er ensartet blank.
Fyld dine cupcake forme op (2/3-dele)- jeg brugte sorte forme, så det lignede en grill
Bag den midt i ovnen ved 175 grader med varmluft i ca. 18 min.
Bagetiden kan variere fra ovn til ovn
Lad dine cupcake køle af i bageformen, da de så bedre holder formen.
Du skal bruge:
250 gr. blødt smør (skal være rigtig smør ikke margarine)
450 gr. flormelis
4 tsk. vaniljesukker eller 2 tsk vanilje-ekstrakt
1 dl Lime-sirup (jeg bruger den fra Monin) - kan fås i de fleste større supermarkeder.
Lidt gul og orange pastafarve
Sådan gør du:
Alle ingredienserne blander i en skål og piskes til en luftig creme med din elpisker. Når du kan trække frostingen op i en spids og den ikke falder sammen er den klar til brug.
Hvis frostingen bliver for tynd tilsæt mere flormelis.
Når det er rørt godt sammen dele du det i to - og laver den ene del gul og den anden orange.
Jeg sprøjter det på cupcaken med tyl 1M - begynd indefra og ud så det bliver en flad pyntning med frosting - for nu er det tid at "grill-risten" i chokolade skal på.
Grill-rist i Chokolade
Du skal bruge:
1 ps Odense Chokoladeknapper
Denne chokolade arbejder jeg bedst med da jeg synes den størkner bedst i forhold til andre produkter.
1 ps. Mini Marshmallows
1 ps. Vingummi Bamser
Lidt "tandstikkere"
Sådan gør du:
Tegn en masse cirkler på et stykke bagepapir med en diameter på ca. 6-7 cm.
Nu er det super vigtigt du får tempereret din chokolade den den rette temperatur.
Smelt chokoladen over et vandbad eller i microovn.
Temperaturen skal ramme 32-33 grader inden du kommer chokoladen i en sprøjtepose.
Klip en lille hul i posens spids og nu kan du gå igang med at lave dine "chokolade-grill-riste".
Jeg har lavet en rund først og derefter 6 tværstreger.
Disse grill riste kan du med fordel lave dagen før.
Nu sætter du vingummi-bamser og marshmallows på tandstikkerne - ca. 5 stk. på hver.
En Cupcakes der er sjov at lave med dine børn, børnebørn eller måske naboens børn.
God Bagelyst. Charlotte
Kommentarer