søndag den 31. januar 2016

Blueberry Cupcake with chocolate

Så blev der lavet disse lækre friske Blueberry Cupcakes.
Det er en meget nem opskrift og de smager helt fantastisk


Af denne portion bliver der ca. cupcakes i alm. størrelse

Chokolade Cupcakes med Blueberry Frosting

Du skal bruge:
2 æg
300 gr. sukker
300 gr. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2,5 dl mælk
150 gr. god mørk chokolade (smeltes)
100-150 gr. mørk chokolade (grovhakkes) - mængden kan du sagtens variere på
2-3 spsk. Kakao
200 gr. smeltet smør
100 gr. Råmarcipan
1 bakke friske/frosne Blåbær

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Riv marcipanen og rør det i æggemassen. 
Smelt den mørke chokolade og vend det i æggemassen. 
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken. 
Vend det smeltede smør og den grovhakkede chokolade forsigtigt ned i dejen til massen er ensartet blank.
Fyld dine cupcakeforme op (2/3-dele) og køb ca. 3-4 blåbær i hver cupcake
Bag den midt i ovnen ved 175 grader med varmluft i ca. 20 min.
Bagetiden kan variere fra ovn til ovn
Lad dine cupcake køle af i bageformen, da de så bedre holder formen.

BlueBerry Frosting
Du skal bruge:
250 gr. blødt smør (skal være rigtig smør ikke margarine)
450 gr. flormelis
4 tsk. vaniljesukker eller 2 tsk vanilje-ekstrakt
1 dl Blåbærsirup (jeg bruger den fra Urtekram)
Lidt violet eller iceblue pastafarve
Sådan gør du:
Alle ingredienserne blander i en skål og piskes til en luftig creme med din elpisker. Når du kan trække frostingen op i en spids og den ikke falder sammen er den klar til brug.
Hvis frostingen bliver for tynd tilsæt mere flormelis. 

Jeg har pyntet cupcakes med lidt hvide mini-sukkerkugle og et kandiseret blåbær. 

Kandiserede blåbær
Du skal bruge:
ca. 20 store blåbær
lidt citron/lime sagt (gerne det på flaske)
lidt alm hvidt sukker

Sådan gør du:
Hæld citron-saften i en skål og hæld blåbærrene i og lade dem alle blive fugtige af citronsaften.
Hav en skål med sukker klar og kom 3-4 blåbær i sukkeret ad gangen så de ikke klistre samme.
Tag dem derefter over i en si og ryst overskydende sukker af. Læg dem til at tørre på et stykke køkkenruller.
Kan sagtens laves dagen før og opbevares i køleskab.
Når du skal bruge dem - tag dem ud af køleskabet og fjern låget, på den måde står de og får en tilpas hård overflade. Det ser bare så flot ud.

God fornøjelsé med bagningen

Send en kommentar